Yapay Zeka

YouTube İçerik Üreticilerini Yapay Zeka Kullanımı Konusunda Uyardı

TeknolojiWins Haber Merkezi
  • 19 Mart 2024
  • Okuma süresi: 3 dakika
YouTube İçerik Üreticilerini Yapay Zeka Kullanımı Konusunda Uyardı

YouTube İçerik Üreticileri, Videolarda Yapay Zeka Kullanımını Açıklamak Zorunda!

YouTube, içerik üreticilerini bugünden itibaren videolarında Yapay Zeka’nın belirli kullanımlarını açıkça etiketlemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Google’a ait video sitesi ekibi, Creator Studio’ya etkili bir şekilde hemen eklenen yeni bir araçla, gerçekle karıştırılabilecek değiştirilmiş veya sentetik medya içeren videoları etiketlemek için yükleyicilerin kullanabileceğini söyledi. Bu şekilde etiketlenen videolar, konunun hassasiyetine bağlı olarak genişletilmiş açıklamada veya video üzerinde kendisinde uygun bir etiket gösterecek.

YouTube, yükleyicilerin içeriğin Yapay Zeka ile yapıldığını belirtmek için kutucuğu işaretleyebileceklerini söylese de, bu aslında opsiyonel değil. Sentetik veya değiştirilmiş medyanın uygulanabilir kullanımları için, ifşa etmek zorunludur. “Yeni etiket, izleyicilerle şeffaflığı güçlendirmek ve yaratıcılar ile izleyicileri arasında güven oluşturmak amacı taşıyor,” dedi YouTube ve ekledi: “Açıkça gerçekçi olmayan, animasyon içeren, özel efektler kullanan veya üretim yardımı için generatif Yapay Zeka kullanan içerikleri açıklamalarını istemiyoruz.” Üretim yardımı, senaryo ve içerik fikirleri üretmek, otomatik altyazılar oluşturmak gibi şeyleri içeriyor, dedi YouTube.

Google, geçen yıl Kasım ayında Yapay Zeka üretilmiş içerik etiketleme gereksinimlerini duyurmuştu. Yapay Zeka kullanımının ne zaman açıklanması gerektiği konusunda YouTube, “izleyicinin kolayca gerçek bir kişi, yer veya olayla karıştırabileceği içerik” her zaman paylaşılması gerektiğini söyledi, bu konuda daha fazla detay yeni bir Google yardım sayfasında açıklandı. Bu, gerçekte olmamış bir sahneyi gerçekçi bir şekilde üretmek, gerçek bir olayın veya yerin görüntülerini değiştirmek veya gerçek bir kişinin yapmadığı veya söylemediği bir şeyi yapmış veya söylemiş gibi göstermek gibi durumları içeriyor. Bazı “gerçekçi” durumlarda, renk dengesini veya aydınlatmayı değiştirmek, arka planları bulanıklaştırmak veya film efektleri oluşturmak gibi Yapay Zeka kullanımlarında ifşa gerekmiyor. “Güzellik filtreleri veya diğer görsel iyileştirmelerin” kullanımı da etiketlenmeye gerek duymuyor, ancak böyle bir kullanımın zararlı olabileceği iddia edilebilir. Bir videonun değiştirildiği veya sentetik olduğunu açıklamak, demonetizasyona veya ulaşımın sınırlanmasına neden olmayacak, ancak etiketi eklememek kesinlikle kabul edilemez.

Yardım sayfasına göre, YouTube etiketin uygulanmadığı bir durum tespit ederse, bunu kalıcı olarak ekleyebilir ve tekrarlanan ihlaller, içeriğin kaldırılması veya YouTube Ortaklık Programından askıya alınma dahil cezalara neden olabilir. YouTube ayrıca, tanımlanabilir bir bireyi taklit eden Yapay Zeka üretilmiş ve diğer sentetik içeriklerin kaldırılması için gizlilik sürecini güncellemeyi planlıyor, ancak bu henüz tanıtılmadı. Platform, “Bu artan şeffaflığın, hepimizin Yapay Zeka’nın insan yaratıcılığını nasıl güçlendirdiğini daha iyi takdir etmemize yardımcı olacağını umuyoruz,” dedi.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir